En sauce fra det fjerneste østen: Med kokosmælk, ingefær og koriander smager gnocchi herligt eksotisk
2 løg
1 fed hvidløg
500 g tomater
30 g frisk ingefær
olie til at stege i
1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk paprika og ¼ tsk gurkemeje og ¼ tsk chili (eller i stedet for alle krydderierne 3 tsk karry)
4 dl kokosmælk
salt.
800 g gnocchi (fra køledisken)
2 spsk friske korianderblade (eller bredbladet persille)
30 g ristede jordnødder
*
A. Løg og hvidløg skæres i små terninger.
Tomater skæres i 2 cm store terninger.
Frisk ingefær skrælles og rives fint.
2 spsk olie varmes op i en gryde, og løgene steges lysebrune.
Hvidløg og ingefær tilsættes og steges med et øjeblik.
Spidskommen, koriander, paprika, gurkemeje og chili (eller i stedet for alle krydderierne 3 tsk karry) ristes med et øjeblik.
B. Tomater og 4 dl kokosmælk tilsættes, og der smages til med salt.
Lad det småkoge 10 minutter under låg.
Gnocchi koges efter anvisningen på emballagen.
Smag eventuelt saucen til med lidt mere krydderi, og bland den med gnocchierne.
Drys med 2 spsk friske korianderblade og ristede jordnødder.