Enkel og paradisisk: Omtrent sådan ville lykken smage, hvis den kunne spises
60 g soltørrede tomater (uden olie)
1 tsk tørret timian
60 g pinjekerner
40 g parmesan
2 spsk peberfrugtpasta (fx ajvar)
3 tsk olie
salt, peber og sukker
200 g pasta (fx bavette eller spaghetti)
100 g cherrytomater (Lad dem eventuelt blive siddende på stilken)
1 spsk friske timianblade
*
A. Soltørrede tomater kommes i kogende letsaltet vand og koger 5 minutter sammen med 1 tsk tørret timian.
Vandet hældes fra, men sæt af det til side.
Lad tomaterne dryppe af.
pinjekerner ristes let på en pande uden fedtstof.
parmesan rives.
Tomaterne hakkes groft og pureres fint sammen med pinjekerner, 2 spsk peberfrugtpasta, kogevandet, 3 tsk olie og parmesan.
B. Det krydres med salt, peber og sukker.
Pasta koges efter anvisningen på emballagen.
På en pande varmes 2 spsk olie op, og cherrytomater steges i den.
1 spsk friske timianblade tilsættes og steger med et øjeblik.
Der krydres med salt og peber.
Vandet hældes fra pastaen, og mens den endnu er lidt våd, blandes den med pestoen. Den anrettes med tomater, timian og de sidste pinjekerner.
Pr. portion, 27 g protein, 43 g fedt, 76 g kulh. = 804 kcal / 3365 kj