1 lille moden papaya
10 cherrytomater
3 røde chili
1 spsk jordnødder
2 fed hvidløg
10 haricots verts
1 spsk tørrede rejer
1-2 spsk fiskesauce eller salt i mindre målestok
2 spsk limesaft
1 tsk sukker
5-8 blade romainesalat eller hjertesalat
Papayaen skrælles og udkernes.
Så godt man kan, skæres papayaen i flager på langs, så man får så tynde og store flager som muligt.
Jordnødderne ristes på tør pande i nogle minutter.
Bønnerne skæres i halve, tomaterne ligeledes i halve.
Chili uden kerner og hvidløg stødes i morter eller kaffemølle, jordnødder tilsættes og evt. de tørrede rejer.
Når det er pulveriseret, røres op med fiskesauce, limesaft og sukker, og
dette gnides godt rundt i papayaflager, tomater og bønner.
Det hele anrettes på en bund af salatblade og gives som tilbehør til en
større anretning eller som en forret.
Den er meget stærk, men antallet af chilier kan reduceres efter ønske.