½ kinakål (eller 1 icebergsalat)
100 g bønnespirer
1 agurk
3-4 tomater
1 løg
2 æg
Dressing:
4 spsk mayonnaise
1 spsk vegetabilsk olie
½ tsk salt
½ tsk peber
½ tsk sukker
1 fed hvidløg, finthakket
2 tsk frisk citronsaft
Skær kinakålen i lange tynde strimler.
Agurk, tomater og løg skæres i meget tynde skiver.
Æggene hårdkoges (ca. 10 min) og udskives tyndt.
Ingredienserne til dressingen blandes sammen i en lille skål.
Bønnespirerne arrangeres som bund i salaten på et fad.
Herpå lægges de tynde salat strimler i en pæn afrundet "bunke".
Der dækkes nu med skiver af agurk og tomat.
Udenpå igen arrangeres æggeskiverne og der afsluttes med løgringe.
Overhældes lige inden servering med dressingen
Tips:
Det er vigtigt at dressingen hældes over salaten lige inden den serveres.
Man kan godt udskære og arrangere salat "bunken" og dressingen dagen i forvejen, men vent med at blande de to ting til lige før servering.