250 g hakket magert oksekød
100 g afkølede kogte langkornede ris
6 snittede forårsløg
1 agurk i skiver
1 løg i skiver
1 gulerod i tynde mønter
3 spsk friske mynteblade
2 spsk hakket frisk koriander
1 spsk finthakket frisk citrongræs eller 1 tsk tørret citrongræs udblødt i varmt vand
1 spsk citronsaft
2 spsk fishsauce
2 tsk eddike
1 tsk hakket rød chili
Stegte nudler som tilbehør
Sauter kød i lidt olie en stor gryde ved middel varme under omrøring i 3-4 minutter, til kødet er brunet og gennemstegt.
Tag gryden af blusset og stil til afkøling.
Dryp det afkølede kød af og kom det i en stor skål sammen med ris,
forårsløg, agurk, løg, gulerod, mynte, koriander, citrongræs, fiskesauce, eddike og chili og bland alle ingredienser godt.
Server salaten på et leje af stegte nudler.