Imli Chutney
175 g tamarind-pastablok
3 dl + 2 ½ dl meget varmt vand
100 til 125 g rørsukker
150 g dadler, hakkes
½ tsk chili peber
r ½ tsk stødt ingefær
1 tsk hele ristede spidskommensfrø, knuses
Tamarindmassen lægges i blød i en porcelænsskål i 3 dl varmt vand i ½ time.
Derefter moses den opblødte masse omhyggeligt med bagsiden af en ske eller med fingrene, så den bliver til en tyk vælling.
Kom nu yderligere 2 ½ dl varmt vand i, bland det hele grundigt og lad det stå, til det bliver lunkent. Så mos igen i et minut og si saften over i en anden porcelænsskål.
Massér så meget af den tykke mos som muligt gennem sien ned i skålen.
Kom de hakkede dadler, salt og sukker i sammen med chili peber og kog så tamarindsaucen i 5 til 7 minutter. Tag den derefter af blusset og lad den køle ned.
Kom den nu i blenderen og gør den blød og jævn. Hæld den så i en skål og tilsæt stødt ingefær og ristede spidskommensfrø.
Kom chutney'en i et glas eller en porcelænskrukke. Ekstra chutney kan holde sig i køleskabet i en uges tid eller nedfrosset i 2 til 3 måneder.