Logo

Sweet and sour - grønsager med ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g gulerødder i grove strimler
2 spsk frisk, finthakket ingefær
200 g porrer i grove strimler på skrå
400 g grønsager - vælg 1 eller 2 slags: bladselleri i fine strimler, minimajs, kinakål i grove strimler, kinaradiser i små tern eller grønne bønner
1 spsk olie
100 g ananas i tern, fra dåse

Sweet and sour-sauce
1 spsk majsstivelse
2 spsk vand, til jævning
½ dl tomatketchup
½ dl eddike
½ dl sukker
1 dl lage fra ananas
2 dl grønsagsbouillon

Tilbehør
250 g jasmin- eller basmatiris

Begynd med saucen.
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og bland alle ingredienser til saucen.
Bring saucen i kog og kog 2 min. under omrøring.
Varm olien i en stor stegegryde eller wok.
Svits gulerødder i olie i 2 min. under kraftig omrøring.
Tilsæt de øvrige grønsager og svits yderligere i 2 min.
Tilsæt ananas og varm retten igennem.
Grønsagerne skal stadig være sprøde.
Bland grønsagerne med sweet and sour-saucen og smag til med salt og peber.
Server med jasmin- eller basmatiris

Tips: Har du ikke en gryde, der er stor nok, kan du tilberede grønsagerne af flere omgange.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her