Kend din gulerod på smagen. Nogle gulerødder er sprøde og saftige og har en let sødlig smag, mens andre kan have en kraftigere og lidt bitter smag. De sødlige gulerødder er bedst til salat og til at gnave, mens de bitre typer egner sig til at koge eller dampe. Brug søde gulerødder til denne ret.
8 gulerødder
2 spsk vand
2 spsk lys vineddike
2 tsk sukker
Sort peber
2 tsk valnøddeolie
1 fed presset hvidløg
8 hakkede valnøddekerner
10 radiser i tykke skiver
½ bundt snittet purløg
4 skiver lyst brød
Skær gulerødderne i lange tynde strimler med en kartoffelskræller.
Kom gulerodsstrimlerne i en gryde med vand, vineddike, sukker og groftkværnet sort peber.
Læg låg på og kog væden væk under rask varme.
Lad strimlerne køle lidt af. Bland olien med hvidløg og hakkede valnøddekerner og vend det med gulerødderne.
Drys med radiseskiver og purløg.
Rist brødet på en tør pande og server det til salaten.
Grønsager pr. person: Ca. 225 g