Lækkert tilbehør til gode hverdags retter som krebinetter eller frikadeller. Til fire personer.
350 g nye skrabede gulerødder
2 spsk honning
1 spsk hvid balsamico
1 spsk rapskimolie
salt, friskkværnet peber.
Kartoffel-courgettepure:
¾ kg kartofler i grove stykker
1 stor courgette i grove stykker
smør
1 dl kogevand fra grønsagerne
lidt reven citronskal og frisk timian.
Skær gulerødderne igennem på langs.
Bland honning, balsamico og olie med lidt salt og peber, vend gulerødderne i marinaden og bred dem på en plade med bagepapir.
Bag dem sprøde og møre i ovnen ved 225ºC 12-15 minutter.
Kog kartofler og courgette møre i letsaltet vand, hæld kogevandet fra - gem ca. 1 dl Pisk grønsagerne til en grov mos med kogevandet, smag til med smør, salt, peber, citronskal og frisk timian.
Server med de sprøde gulerødder på toppen og drys med frisk timian.