5 dl vand
2 tsk groft salt
1 tsk honning
¼ pakke gær (ca. 12 g)
200 g sigtet speltmel
100 g Durum hvedemel
100 g alm. hvedemel
Ovenpå:
½ spsk olivenolie
2 tsk groft salt
1 spsk frisk hakket rosmarin
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og honning.
Rør de tre slags hvedemel i, en ad gangen.
Dejen skal bare røres med en ske og have konsistens som tyk havregrød.
Drys et tyndt lag hvedemel over, læg film over skålen og stil den i køleskab
natten over eller mindst 6 timer (kan også stuehæves på ca. 3 timer).
Tag dejen ud og rør den let igennem men en ske.
Tænd oven på 220ºC og lad bagepladen varme med i ovnen.
Tag den ud, kom bagepapir på og bred dejen ud herpå i en firkant, brug
skeen.
Dryp eller pensl olien over og drys med salt og rosmarin.
Lad det stå 10 minutter.
Bag brødet midt i ovnen ca. 20 minutter til overfladen er lysebrun og
kanterne let sprøde.
Lad det køle af på en rist.
Tips: Kan fryses.