Logo

Speltbrød med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 dl vand
2 tsk groft salt
1 tsk honning
¼ pakke gær (ca. 12 g)
200 g sigtet speltmel
100 g Durum hvedemel
100 g alm. hvedemel
Ovenpå:
½ spsk olivenolie
2 tsk groft salt
1 spsk frisk hakket rosmarin
 
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og honning.

Rør de tre slags hvedemel i, en ad gangen.
Dejen skal bare røres med en ske og have konsistens som tyk havregrød.
Drys et tyndt lag hvedemel over, læg film over skålen og stil den i køleskab
natten over eller mindst 6 timer (kan også stuehæves på ca. 3 timer).
Tag dejen ud og rør den let igennem men en ske.

Tænd oven på 220ºC og lad bagepladen varme med i ovnen.
Tag den ud, kom bagepapir på og bred dejen ud herpå i en firkant, brug
skeen.
Dryp eller pensl olien over og drys med salt og rosmarin.
Lad det stå 10 minutter.
Bag brødet midt i ovnen ca. 20 minutter til overfladen er lysebrun og
kanterne let sprøde.
Lad det køle af på en rist.
Tips: Kan fryses.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her