Logo

Speltbrød med honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g Lima speltkerner (eller hvedekerner)
½ pakke gær
2 spsk Maldon sea salt
2 spsk honning
1 liter vand
3 dl kærnemælk
400 g Lima speltmel
800 g hvedemel
Æg og Maldon sea salt på toppen
 
Udblød speltkernerne i koldt vand natten over i køleskab, eller kog dem i
ca. ½ time, til de er møre.
Udblød gær, salt og honning i lidt lunkent vand.
Tilsæt resten af vandet og mælken.
Rør de øvrige ingredienser i, og ælt godt.
Lad dejen hæve i køleskabet i 12-24 timer.
Form til flûtes i bagepladens længde.
Pensl med sammenpisket æg, rids med en kniv, og drys med salt.
Bag i 10 minutter ved 250ºC og herefter i 20 minutter ved 200ºC.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her