Logo

Speltbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 l koldt vand
25 g gær
2 spsk salt
2 tsk fennikelfrø (kan udelades)
1 spsk sukker
300 g speltmel (eller grahamsmel)
ca. 1 kg hvedemel
 
Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt. Rør melet og evt. frø i
lidt ad gangen, gerne med en røremaskine.
Dejen skal være klistret og lind.
Lad dejen hæve natten over i køleskabet.
Form dejen til et rundt brød og sæt det på bageplade med bagepapir.
Drys med hvedemel og rids i overfladen med en skarp kniv.
Bages 50-60 minutter ved 200ºC.
 
Tips: Husk at starte på dejen dagen før det skal serveres. Alternativt
bruges 50 g gær og en hævetid på ca. 1-2 timer ved stuetemperatur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her