Logo

Specialrugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 dl groft rugmel
50 g smør eller margarine
5 dl kogende vand
5 dl koldt vand
1 spsk salt
2 spsk sirup
1 spsk stødt kommen
50 g gær
7 dl groft rugmel
1 L hvedemel med meget gluten

Hæld 5 dl rugmel i en dejskål.
Tilsæt fedtstoffet i små stykker.
Hæld det kogende vand i og rør rundt.
Lad det stå i ca. 10 min.
Rør det kolde vand, salt, sirup og kommen i.
Blandingen skal være håndvarm.
Smuldr gæren i og rør rundt, til den er opløst.
Tilsæt rug- og hvedemel, men gem ca. 1 dl af hvedemelet, til brødet skal
æltes igen.
Ælt dejen kraftigt, 5 min. på maskine eller 10 min i hånden.
Den skal føles smidig.
Hæver tildæk­ket til dobbelt størrelse i ca. 45 min.
Ælt dejen smidig på et meldrysset bagebord og del den i 3-4 stykker.
Form dem til brød.
Læg brødene på tværs på en bageplade dækket med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
Bages ved 175º i ca. 1 time.
Afkøles en bagerist, under et viskestykke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her