1 ¼ dl mælk
1 spsk reven appelsinskal
2 tsk salt
¾ dl lys tyk sirup
50 g gær
1 tsk sukker
2 dl vand
1 æg
500 g hvedemel
1 dl rosiner
2 spsk smør
Kom mælk, reven appelsinskal og salt i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
Tag kasserollen fra varmen, rør siruppen i og lad det køle.
Rør gæren med 1 tsk sukker og 2 dl håndvarmt vand.
Lad det stå til det skummer.
Hæld ca. 2 dl hvedemel i en stor skål.
Tilsæt gæren, mælken og æg og pisk det grundigt sammen, helst med elpisker (dejkroge).
Tilsæt resten af melet og rosinerne.
Dejen er meget blød.
Dæk skålen med smurt husholdningsfilm og lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.
Rør den igennem og hæld den i 3 en smurt 3 liters gryde.
Dæk den til og lad den hæve i 20 minutter.
Bag sirupsbrødet i en varm ovn ved 200°C i ca.. 50 minutter.
Prøv med en strikkepind.
Vend det ud på en bagerist og lad det køle.
Pak grydens håndtag ind i folie.