600 g kogte kartofler
1 løg (100g)
8 skiver syltede rødbeder (100 g)
3 marinerede sildefileter (180 - 200 g)
1-2 æbler (150 g)
50 g let mayonnaise
4 dl tykmælk eller A 38
1-2 spsk fransk sennep
1-2 tsk karry
½-1 spsk eddike
evt. ½ tsk sukker
3 hårdkogte æg
purløg
De kogte kartofler skæres i skiver eller terninger.
Løget pilles, æblet skrælles evt. og begge dele skæres i terninger.
Alle delene blandes og lægges på et fad.
Let mayonnaise og tykmælk blandes, og krydderierne tilsættes. Dressingen smages til.
Smagen bliver fyldigere efter ½ - 1 time.
Dressingen fordeles over fyldet.
Sildene skæres i små snitter og lægges over.
Æggene skæres i skiver eller hakkes og lægges på mellem sildene. Purløg klippes over.
Der serveres rugbrød til.