(10 små brød)
Dette er et lyst brød, som man tit spiser til morgenmad, men også til andre måltider. Hvis man erstatter yoghurten med vand, får brødene sprød skorpe.
2 ½ dl yoghurt
25 g gær
2 æg
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ tsk stødt kardemomme
500-600 g hvedemel
mælk til pensling
sesamfrø til pynt
Varm yoghurten op til 37°. Kom gæren i et dejfad, og rør den ud i yoghurten. Tilsæt æg, olie, salt, sukker og kardemomme. Rør det meste af hvedemelet i, og ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve under et klæde i ca. 1 time.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Del dejen i 10 lige store stykker. Tril dem til boller, der rulles ud til runde brød, ca. 15 cm i diameter. Læg dem på en smurt bage plade, og lad dem efterhæve i 30 min.
Brødene prikkes med en gaffel, pensles med mælk og drysses med sesamfrø. Bag de små brød midt i ovnen ved 225° i ca. 10 min. Lad brødene køle af på en bagerist.