30 g smør
200 g shii-take svampe, i tynde skiver
2 spsk muscatel-vin
⅔ dl kraftig oksebouillon
2 spsk grov sennep
2 dl piskefløde
salt
sort peber fra kværn
1 spsk finthakket persille
Smør smeltes i en lille gryde.
Svits svampe for jævn varme, til de er bløde.
Tilsæt muscatel-vin, kog under omrøring, til den er kogt næsten helt ind.
Rør bouillon, sennep og fløde i, bringes i kog under omrøring.
Varmen dæmpes, og saucen simrer i 5 min., eller til den er kogt ind og jævnet en smule.
Smag den til, tilsæt persille og server.
Serveres til grydestegt eller grillet okse- eller flæskesteg, til grillstegte lammekoteletter, pandestegt tun eller kyllingebryst samt til bøffer af hakket okse- eller lammekød. Eller vend den i varm pasta.