Der skal gøres lidt ekstra ud af årets sidste rødder. I dette lækre tilbehør til kalkunen, svinet eller kaninen bliver pastinakkerne peppet op med poppede sennepskorn og en glasering af sennep, smør og ahornsirup. Ny spinat giver farve og forår til retten. Spis brød til eller nye udenlandske kartofler, hvis du ikke kan nære dig.
10 g smør
3 spsk hele gule sennepsfrø
600 g pastinakker i tykke stave
20 g smør
2 spsk dijonsennep
2 spsk ahornsirup
250 g rensede nye spinatblade
Smelt smør i en lille gryde og vend sennepsfrøene i smørret, læg låg på og vent til de første sennepsfrø begynder at poppe mod låget.
Ryst gryden et par minutter over varmen og stil den til side og lad frøene poppe færdige, ca. 5 min.
Damp pastinakkerne i en dampindsats over lidt vand i 5 min. eller blancher dem 2 min. i letsaltet vand.
Rør smør, sennep og sirup sammen over jævn varme og vend pastinakkerne i.
Glaser dem ca. 5 min. i sennepssiruppen.
Vend spinatbladene i til de falder sammen (hvis bladene er grove, kan de lige dampes lidt inden de vendes i pastinakkerne).
Vend de poppede sennepsfrø i og smag til med salt og peber.
Tips: Ahornsirup er en tynd sirup udvundet af ahorntræer. Den er ikke så sød som almindelig sirup.
Kan man ikke få ahornsiruppen, så brug lidt honning udrørt i vand i stedet.
Sennepsfrø der er poppet vokser kun en smule i størrelse (ikke som popcorn).
Det giver et herligt lille puf, når man knaser dem og smagen er mild.
Man kan udmærket glasere andre rødder end pastinakker på samme måde.
Grønsager pr. person: ca. 200 g