Sellerisalat med æble vendt i cremet cremefraiche. Lækker
som garniture til kød, fisk og fjerkræ. Klik her og se opskriften.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min. Køletid: mindst
½ time
#
½ rodselleri
2 store, syrlige æbler
1 citron
2 dl cremefraiche
salt og hvid peber
1 tsk appelsin- eller abrikosmarmelade
1. Skræl rodsellerien og riv den groft eller skær den i fine
strimler.
Kom det i en skål og dryp straks med saft af den halve
citron.
2. Skræl æblerne, fjern kernehuset og riv også dem eller
snit dem i fine strimler.
Kom det i skålen til rodsellerien og bland det.
Dryp med yderligere citronsaft.
3. Rør cremefraiche jævn og vend det med selleri og æbler.
Smag til med salt og hvid peber.
Hvis salaten smager for surt, kan den tilsættes lidt
appelsin- eller abrikosmarmelade.
4. Lad salaten trække i køleskabet mindst ½ time, inden
serveringen.
Variation:
Erstat rodsellerien med 2-3 stilke blad- eller blegselleri,
der er skåret i tynde skiver. Husk at stilkene skal renses for trævler, inden
de skæres i stykker. Brug kun saften af ½ citron, der dryppes over æblerne.
Sellerien kan også erstattes af renset julesalat i strimler.