Logo

Sellerisalat med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sellerisalat med æbler

 

Sellerisalat med æble vendt i cremet cremefraiche. Lækker som garniture til kød, fisk og fjerkræ. Klik her og se opskriften.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min. Køletid: mindst ½ time

#

½ rodselleri

2 store, syrlige æbler

1 citron

2 dl cremefraiche

salt og hvid peber

1 tsk appelsin- eller abrikosmarmelade

 

1. Skræl rodsellerien og riv den groft eller skær den i fine strimler.

Kom det i en skål og dryp straks med saft af den halve citron.

 

2. Skræl æblerne, fjern kernehuset og riv også dem eller snit dem i fine strimler.

Kom det i skålen til rodsellerien og bland det.

Dryp med yderligere citronsaft.

 

3. Rør cremefraiche jævn og vend det med selleri og æbler.

Smag til med salt og hvid peber.

Hvis salaten smager for surt, kan den tilsættes lidt appelsin- eller abrikosmarmelade.

 

4. Lad salaten trække i køleskabet mindst ½ time, inden serveringen.

 

Variation:

Erstat rodsellerien med 2-3 stilke blad- eller blegselleri, der er skåret i tynde skiver. Husk at stilkene skal renses for trævler, inden de skæres i stykker. Brug kun saften af ½ citron, der dryppes over æblerne. Sellerien kan også erstattes af renset julesalat i strimler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.394 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her