Dette velsmagende måltid er meget hurtigt lavet og det er enormt
enkelt - suppen laver næsten sig selv. Vegetarisk.
• Meget mager og sund mad • Server med fuldkornsbrød.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Grønsagssuppe klar
2 stilke blegselleri
2 små gulerødder
1 løg
1 spsk margarine
1 tomat
1 dl majskorn
1 dl friskbælgede ærter
1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
2 fed hvidløg
1 tsk timian
2 spsk hakket persille
½-1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
⅔ dl (4
spsk) letmælksyoghurt naturel
*
Fremgangsmåde:
1 Gør selleri og gulerødder i stand og skær dem i tynde
skiver.
Pil og hak løget.
Smelt margarinen og steg grønsagerne let, ca. 5 min. under
omrøring.
2 Skyl, udkern og tern tomaterne.
Kom tomat, majs og ærter i gulerods- og selleriblandingen.
Hæld bouillonen på, pres hvidløget i og smag til med timian.
Giv det hele et opkog, dæmp varmen og lad det simre langsomt
til grønsagerne er møre, ca. 15 min.
Tag gryden fra varmen.
Rør persillen i.
Smag til med salt og peber.
3 Øs suppen op i tallerkener.
Kom 1 spsk yoghurt i hver tallerken og server straks.
Tips & råd
Rør yoghurten i suppen lige før serveringen.
Yoghurt, især den magre, skiller let hvis den tilsættes for
tidligt og får lov at koge med.
Sådan bælger mon friske ærter:
Nip dem af ved stilkfæstet og træk den på langs gående nerve
af.
Pres så bælgen sammen til den åbner sig og tag ærterne ud.
GENVEJ: Anvend frosne ærter i stedet for friske for at spare
tid.
Hvis du gør det, så kom dem frosne i suppen når der mangler
ca. 3 min. af kogetiden.
PR. PORTION: Energi: Kcal 100 = kJ 415
Kulhydrat 12 g Protein 4 g Fedt 4 g (36%) Fibre 3 g