Logo

Selleri røsti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selleri røsti

 

Røsti af selleri med krydderurter smager så englene synger, og både børn og voksne er vilde med den. Spis den til morgenmad,...

 

Røsti (rösti) er en schweizisk kartoffelret, som oprindelig blev serveret til morgenmad, ligesom hash browns serveres i USA. Den laves traditionelt af store kogte kartofler, der rives og blandes med løg, salt og peber og nogen gange ost. Her har vi brugt rå kartofler blandet med knoldselleri og du kan sagtens bruge andre rodfrugter.

Arbejdstid: 15 min. Koge/stegetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

200 g skrællet selleri

200 g skrællede kartofler

friske krydderurter (fx basilikum eller estragon)

1 spsk olie

salt og peber

*

 

Riv selleri og kartofler groft på et rivejern.

Tryk dem fri for væde og bland dem i en skål med salt og peber og evt. hakkede krydderurter.

Læg massen på en lille varm sliplet-pande med olie og pres det godt sammen.

Skru lidt ned for varmen og lad kartoffelkagen stege gylden.

Vend den ved hjælp af et grydelåg og lad den blive gylden på den anden side.

Steg den på panden i alt ca. 15 min. eller flyt den over på en bageplade og bag den færdig i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min.

 

Server røstien i trekanter som grøn ret fx med en grøn salat eller som tilbehør til stegt kød og fjerkræ.

 

TIPS: Tilsæt din røsti lidt bacon og parmesan, det er også godt.

 

Se mere lækkert tilbehør her

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her