Her er en sommerudgave af brændende kærlighed. Kog de
skrubbede kartofler møre,
og tryk dem lidt, så de brister i skindet. Så er de klar til
at suge bacon, nye løg og smørsauce.
4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: 30 min.
#
Kartofler med bacon og løg:
1 kg nye kartofler
200 g tørsaltet bacon
1 spsk olie
1 bundt nye løg
25 g smør
1 bundt persille salt og peber
Spidskål salat med ærter:
1 lille spidskål
500 g ærter i bælge
2 spsk olie
2 spsk æbleeddike
2 tsk dijonsennep
*
Skrub kartoflerne rene, og kog dem møre i letsaltet vand i
10-15 min.
Skær bacon i terninger, og steg det på en pande i lidt olie,
til det er sprødt og gyldent.
Læg baconstykkerne på en tallerken.
Skær løgene i skiver - også de grønne toppe.
Steg løgene i baconfedtet.
Rør ofte, så de bliver møre uden at tage farve.
Tilsæt ½ dl vand, og lad dem mørne, mens vandet fordamper.
Smelt smørret med løgene.
Vend hakket persille og baconterninger i.
Smag til med salt og peber.
Snit spidskålen fint.
Bælg ærterne, og bland dem med kålen.
Rør olie og eddike sammen med sennep, og vend dressingen med
grønsagerne.
Smag salaten til med salt og peber.
Læg kartoflerne på 4 tallerkener eller på et stort fad.
Tryk hver kartoffel med en gaffel, så skindet brister.
Fordel bacon, løg og smørsauce over kartoflerne, og server
med salaten.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin