1 lille løg hakket
1 spsk finthakket citrongræs
½ tsk rejepasta
3 tørrede røde chilier (eller 1 tsk chilipulver)
2 fed hvidløg
½ spidskommen, stødt
½ tsk koriander, stødt
2 hakkede korianderrødder
2 ½ dl kokosmælk
1 tsk olie
150 gram ristede knuste jordnødder
2 spsk sukker
2 tsk tamarindjuice
salt
Løg, citrongræs, rejepasta, chilier, hvidløg, spidskommen og koriander blendes med så meget kokosmælk, at det får en flydende konsistens.
Varm olien i en tykbundet gryde og steg blandingen under stadig omrøring, indtil den er let rosa.
Tilsæt resten af kokosmælken under kraftig omrøring, og dæmp varmen til svag varme.
Kom de hakkede jordnødder i, og rør godt rundt så de fordeles i saucen.
Tilsæt sukker, tamarindjuice og en anelse salt.
Er saucen for tyk, fortyndes den med lidt kokosmælk.
Er den for tynd, koges den lind - men vær forsigtig - den brænder let på