Logo

Samosas, vegetarisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Samosas er snacks, der oprindeligt stammer fra Indien. I denne opskrift laves samosaserne vegetariske men prøv også med for eksempel oksekød. Smager også dejligt i madpakken kolde.

 

 

16 stk./8-10 personer

 

Dej:

300 g hvedemel (½ l)

1 dl olie

1 tsk. groft salt

ca. 1 dl vand

 

fyld:

1 spsk olie

½ tsk spidskommen

1 lille løg (75 g)         

1spsk fintrevet frisk ingefær

300 g kogte skrællede kartofler

100 g grønne ærter

½ tsk groft salt

evt. olie til friturestegning

 

Bland ingredienserne til dejen og ælt grundigt til en glat og smidig dej.

Ælt evt. i røremaskine ca. 5 min.

Lad dejen hvile koldt, helst en time.

Varm olie i en tykbundet gryde og tilsæt spidskommen.

Pil og hak løg.

Sauter det i olien.

 Kom skrællet og fintrevet ingefær i.

Tilsæt kogte kartofler i tern.

Rør og lad dem mose lidt ud.

Tilsæt ærter og smag til med salt.

Del og form dejen i 8 boller.

Rul dem tyndt ud i cirkler til en diameter på ca. 15 cm.

Skær dejcirklerne over på tværs til 16 halvmåner.

Læg fyld på den ene halv- del af hver dejhalvmåne og fold den anden halvdel over. Pres kanten sammen med en gaffel.

 

Samosas bages i ovn (l) eller friturestege s (II).

I: Sæt samosas på bageplade med bagepapir og bag dem ved 200°C ca. 20 min.

II: Hæld olie i en tykbundet gryde svarende til en oliedyb- de på 5-6 cm. Opvarm olien til ca. 180° C eller til en brødterning bliver lysebrun på et minut. Frituresteg ca. 4 stk. samosas af gangen til de er gyldne og sprøde.

Tag de stegte samosas op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.

Server dem varme.

Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien ved et uheld antændes, lægges låget på til ilden er slukket.

Fjern gryden fra varmen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.810 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her