16 stk./8-10 personer
Dej:
300 g hvedemel (½ l)
1 dl olie
1 tsk. groft salt
ca. 1 dl vand
fyld:
1 spsk olie
½ tsk spidskommen
1 lille løg (75 g)
1spsk fintrevet frisk ingefær
300 g kogte skrællede kartofler
100 g grønne ærter
½ tsk groft salt
evt. olie til friturestegning
*
Bland ingredienserne til dejen og ælt grundigt til en glat og smidig dej.
Ælt evt. i røremaskine ca. 5 min.
Lad dejen hvile koldt, helst en time.
Varm olie i en tykbundet gryde og tilsæt spidskommen.
Pil og hak løg.
Sauter det i olien.
Kom skrællet og fintrevet ingefær i.
Tilsæt kogte kartofler i tern.
Rør og lad dem mose lidt ud.
Tilsæt ærter og smag til med salt.
Del og form dejen i 8 boller.
Rul dem tyndt ud i cirkler til en diameter på ca. 15 cm.
Skær dejcirklerne over på tværs til 16 halvmåner.
Læg fyld på den ene halv- del af hver dejhalvmåne og fold den anden halvdel over. Pres kanten sammen med en gaffel.
Samosas bages i ovn (l) eller friturestege s (II).
I: Sæt samosas på bageplade med bagepapir og bag dem ved 200°C ca. 20 min.
II: Hæld olie i en tykbundet gryde svarende til en oliedyb- de på 5-6 cm. Opvarm olien til ca. 180° C eller til en brødterning bliver lysebrun på et minut. Frituresteg ca. 4 stk. samosas af gangen til de er gyldne og sprøde.
Tag de stegte samosas op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
Server dem varme.
Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien ved et uheld antændes, lægges låget på til ilden er slukket.
Fjern gryden fra varmen.