Den er forfriskende kølig med et skarpt twist. Den laves ved at bruge nogenlunde de samme ingredienser som i den traditionelle italienske sauce Salsa Verde, og den er perfekt tilbehør til alle typer grillet fisk.
1 agurk
1 spsk kapers, uden vand og renset
2 fed hvidløg, meget finthakket
8 mini agurker, meget finthakket
1 sort hvidt løg eller rødløg, meget finthakket
3 spsk frisk bredbladet persille, grofthakket 1 spsk hakket frisk mynte
1 spsk citronsaft
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
salt og friskmalet sort peber
Halver agurken på den lange led og fjern frøene.
Skær kødet i små tern og bland det sammen med de øvrige ingredienser i en lille skål. Lad det køle ned 1 time før det serveres.
Salsa er det spanske ord for "sauce". Det er ikke den slags jævne, flydende sauce, som vi er vant til, men en pikant blanding af finthakkede grønsager, urter og måske frugt, der er meget populært i Latinamerika, især Mexico. Det er et vidunderligt tilbehør til alle typer grillet fisk og kød.