300 g gulerødder
300 g porrer
200 g havre (gerne langtidsristet fra Aurion)
100 g græskarkerner
Lidt citronskal
Til dressing:
1.5 dl tidselolie
2 fed hvidløg
1 spsk honning
1 spsk korianderfrø
1 lille rød chili
1 citron saften og lidt af skallen
1 knsp muskatnød
1 knsp spidskommen
1 lille bdt frisk mynte
Gør gulerod og porre i stand. Skær grønsagerne i mindre stykker.
Damp dem sprød-møre.
Kog den hele havre efter anvisning på pakken - tilsæt salt og citronskal - eller til den er mør og behagelig at bide i.
Lad grønsager og korn køle af.
Blend ingredienserne til dressingen.
Bland med korn, grønsager og græskarkerner, smag til med salt og peber og server.
Tips: Almindeligt korn kan anvendes i stedet for langtidsristet havre. Det koges til det er mørt, køler af og anvendes som ovenfor.