Lav denne salat lidt før du har brug for den, så alle smagsstofferne kan nå at trænge ind i linserne. Puylinser har en grønlig, skifergrå kulør og bestemt den bedste smag. Hvis dit lokale supermarked ikke har nogen, burde du kunne finde dem i en helsekostforretning. Eller, hvis alt andet går galt og du har travlt, så brug grønne linser på dåse. De kræver ingen tilberedning.
225 g puylinser, hvor stenene er fjernet.
1 friskt laurbærblad
1 tsk rødvinseddike
2 fed hvidløg, skrællede og hele
1 knivspids strøsukker
1 stort rødløg, finthakket
50 g soltørrede tomater i olie, afdryppede og hakkede
1-2 spsk balsamicoeddike (efter smag)
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
100 g gedeost eller fetaost, smuldret
3 spsk hakket friskt bredbladet persille
salt og friskkværnet sort peber
Kom linserne i en gryde med laurbærbladet, eddiken, 1 helt fed hvidløg, sukker og lidt salt og peber.
Dæk med 1,2 liter koldt vand, bring vandet i kog og lad dem simre i cirka 25 minutter til de lige nøjagtigt er møre, men stadig holder faconen.
Lad linserne dryppe godt af, fjern laurbærbladet og det hele fed hvidløg.
Hæld linserne i en salatskål og lad dem blive kolde.
Hak det resterende fed hvidløg fint og bland det med linserne sammen med resten af ingredienserne.
Smag til med salt og peber og stil salaten i køleskabet 2 timer før servering