Logo

Salat med balsamico-kogte rødløg, røget lammekølle og brødcroutoner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 bdt grønne asparges
1 grøn krølsalat
2 bdt havesyre
1 bdt salvie

4 skiver brød
1 dl olivenolie
1 tsk tørret oregano
salt
20 skiver røget lammekølle

Balsamico-kogte rødløg
3 rødløg
4 spsk balsamicoeddike
2 spsk rødvinseddike med hindbær
1 spsk sukker

Pil rødløgene og skær dem i både.
Kom dem i en gryde sammen med balsamico og sukker.
Lad løgene småsimre i 30 minutter.

Brødcroutoner:
Skær skorperne af brødet og skær det i små mundrette stykker.
Kom brødstykkerne i en skål og vend dem med olivenolie, oregano og salt.
Bred stykkerne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.
Croutoner skal være sprød og gyldne.
Lad dem afkøle.

Salat:
Rens aspargesene og skær dem i mundrette stykker, gerne diagonalt.
Blancher dem i letsaltet vand i 3-4 minutter.
Kom dem straks i iskoldt vand.
Skyl og tør salat og urter godt.
Pluk krøllsalaten i mundrette stykker.
Lad havesyren være hel, og bland den med krølsalat, salvieblade og asparges.
Anret salaten på middagstallerkener.
Kom resten af salaten ovenpå.
Krøl skiverne af røget lammekølle sammen og fordel dem dekorativt rundt om salaten.
Kom igen rødløg på, og fordel til sidst brødcroutoner over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her