100 g små grønne kogte linser (Puy)
600 g små nye faste kartofler
4 snittede forårsløg
Dressing:
1 lille udkernet meget fintstrimlet rød chili
¾ dl jomfruolivenolie
1 fed knust hvidløg
groftreven skal af ½ usprøjtet citron
15 g basilikumsblade
1 spsk sherryvineddike
salt og friskkværnet peber
Skrub og kog kartoflerne, til de lige netop er møre.
Lad dem dryppe af og skær dem evt. i halve eller kvarte, alt efter størrelse.
Til dressingen varmes 2 spsk af olivenolien i en sauterepande, og chili, hvidløg og citronskal ristes et par minutter.
Blend resten af olien med basilikum, vineddike samt salt og peber.
Bland indholdet fra panden i dressingen og smag den til.
Vend kartofler, linser og forårsløg med dressingen.
Lad det trække indtil serveringen, hvor det blandes med de resterende ingredienser, smages til og serveres.