Sæt en smuk og sommerlig salat på bordet, måske til en Pinsefrokost.
Server med brød og smør - og udvid evt. med lidt god ost før desserten.
8 personer. Arbejdstid: 45-60 min. Kogetid: 20 min.
#
1200-1500 g nye kartofler
1 spsk hel koriander
½ spsk groft salt
1-2 bundter nye gulerødder
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 citron (øko)
1 dl jomfruolie
1 stor håndfuld krydderurter (fx persille, estragon,
oregano, mynte)
sort peber fra kværn
*
Skrub kartoflerne rene, og læg dem i en gryde med
korianderfrø og salt.
Hæld kogende vand på, så det dækker, og kog i 8 min.
Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække møre under
låg i ca. 8 min.
Hæld vandet fra, skyl kartoflerne i koldt vand, og dryp af.
Skær store kartofler i halve eller kvarte.
Skrub eller skræl gulerødderne, og skær store gulerødder i
mindre stykker.
Blancher dem i kogende, letsaltet vand i 2-3 min.
Læg dem straks i iskoldt vand, og dryp godt af.
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak
dem fint.
Vask citronen, riv skallen fint, og
pres saften.
Bland det hele sammen med kartofler
og gulerødder, og lad det trække i 1 times tid - eller i køleskabet til næste
dag.
Anret salaten på et fad, og dryp olie
over.
Rens krydderurterne, hak dem fint,
og drys dem over salaten sammen med friskkværnet sort peber.