800 g pastinak.
500 g rosenkål
½ tsk chiliflager.
1 spsk olivenolie til stegning
50 g mandler.
1 dl skummetmælk.
2 spsk olivenolie.
1 bdt persille, hakket
1 bdt dild.
1 bdt purløg
2 spsk citronsaft
2 dl græsk yoghurt
Salt og peber
Skræl pastinakkerne, hak dem i små terninger, tilsæt salt og kog dem i
ca. tyve minutter,
Rosenkålene halveres og steges i olivenolie sammen med chiliflagerne, på
mellemvarme, i ca. 5-8 minutter.
Steg mandlerne med til sidst.
Når pastinakken er kogt færdig, hældes vandet fra og de moses sammen
med skummetmælken og olien, smages til med salt og peber.
Persille, dild og purløg hakkes fint og røres i yoghurten sammen med
citronsaften og det hele blandes.
Tips: Et rigtig godt alternativ til sauce og kartofler fx. til berberi
andebryster.