10 fed skrællede hvidløg
1 mellemstor pastinak i stave (ca. 200 g)
2 store gulerødder i stave (ca. 200 g)
1 lille selleri i stave (ca. 200 g)
2-3 rødløg i grove både (ca. 200 g)
Friske krydderurter, fx bredbladet persille
Marinade:
2 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
Bland hvidløg, pastinak, gulerødder, selleri og rødløg og kom dem i et smurt ildfast fad sammen med lidt vand, ½ tsk salt og ½ tsk peber.
Bag grønsagerne i ovnen ved 100°C i 3 timer eller ved 150°C i 1 ½ time.
Vend af og til.
Lad grønsagerne køle lidt af.
Pisk en marinade af olie, rødvinseddike, 2 tsk salt og ½ tsk peber.
Vend de lune grønsager og hvidløgene i en stor skål sammen med marinaden og pynt med friske krydderurter.
Tips: Spis bagt rodfrugtsalat lun eller afkølet, fx som tilbehør til fjerkræ.
Morbus Chron - Ingen olie og ingen eddike:
De bagte rodfrugter kan også serveres med en kold dipsauce lavet af ylette, afdryppet A38 eller syrnet fløde 9%, smagt til med hvidløg, salt og peber og gerne en krydderurt som fx persille, dild, purløg eller estragon.
Grønsager pr. person: Ca. 100 g