Rodfrugtmos er en skøn mos med forskellige rodfrugter, og i
denne opskrift er der blandt andet anvendt kartofler og gulerødder. Smager
rigtig godt til en god rød bøf eller steg
Smager rigtig godt til en god rød bøf eller steg. 4
portioner.
# du skal bruge
350 g kartofler
200 g gulerødder
200 g knoldselleri
Ca. 2 spsk smør
2 æggeblommer
2 æggehvider
½ dl mælk eller fløde
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
* Sådan gør du
Skræl alle grønsagerne og skær dem i små tern.
Kom dem i en gryde og hæld vand på, så det lige dækker.
Tilsæt lidt salt, og sæt gryden over at koge.
Kog grønsagerne godt møre, ca. 20 minutter.
Tænd imens for ovnen på 225 °C.
Del æggene, så hvider og blommer er hver for sig.
Sørg endelig for, at der ikke kommer blommer med i hviderne,
da de ellers ikke kan piskes stive.
Pisk hviderne helt stive.
Sluk for kogepladen, når grønsagerne er møre.
Hæld vandet fra og sæt gryden tilbage for at dampe det
sidste vand ud af grønsagerne.
Rør imens, så det ikke brænder på.
Tag gryden af. Tilsæt smør, og rør lidt i grønsagerne, til
smørret er smeltet.
Tilsæt mælk og pisk med en håndmikser.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt, til
grønsagerne er pisket helt til mos.
Tilsæt groft salt og et godt skud friskkværnet peber.
Vend forsigtigt de stive æggehvider i mosen.
Hæld mosen i 4-5 små smurte ramakiner (alt efter hvor meget
fyld man ønsker i hver form), og bag dem i den nederste del af ovnen i 25
minutter.