Spis som tilbehør til helstegt kylling eller andebryst, bøf
og burger eller som en salat eller som en snack morgen, middag og aften.
Til 4 personer. 40 min.
#
1,5 kg rodfrugter af alle slags.
fx pastinak, gulerod i forskellige farver, rødbede, kålrabi
eller jordskokker.
½ dl olie
salt
1 spsk stærk paprika
Chilimayo:
2 dl mayonnaise, hjemmerørt eller fra glas/tube
1 spsk tørret chili eller chilipasta
2 spsk æbleeddike (ikke nødvendig hvis du bruger chilipasta)
lidt salt
*
Sådan gør du:
Skær rodfrugterne i stave og vend med olie, salt, peber og
evt. paprika.
Bag dem i ovnen ved 225 °C i ca. 25 min.
Rør alle ingredienser til chilimayoen sammen.
Du kan lave mayonnaisen selv (se opskrift nedenfor), eller
bare bruge den fra butikken.
# Hjemmerørt mayonnaise:
1 spsk vineddike
1 tsk salt
2 æggeblommer
2 dl koldpresset rapsolie
*
Gør sådan
Rør vineddike/citron, salt og æggeblommer grundigt sammen.
Pisk olien i lidt ad gangen, ellers skiller mayonnaisen.
Tips: Har du børn i familien, så er rodfrugtfritterne super
som mellemmåltid eller på madpakkerne. Drop chilien i mayonnaisen og erstat med
finthakkede krydderurter eller 2 spsk. ketchup.