Server rodfrugtmosen til fx en god bøf, pølser, gullasch
eller en anden skøn gryderet.
# Det skal du bruge:
500 g bagekartofler
400 g persillerødder
200 g gulerødder
1-2 fed hvidløg
50 g smør
2 dl mælk
1 knsp revet muskatnød
salt og peber
1 dl hakket persille
* Sådan gør du:
Skræl persillerødder, gulerødder og kartofler, skær dem i
grove stykker.
Kog dem møre i vand med hvidløgsfed, men uden salt.
Hæld vandet fra, mos rødder og kartofler.
Rør det sammen med smør skåret i terninger og varm mælk.
Smag mosen til med revet muskatnød, salt, peber og hakket
persille.
Tips: knoldselleri, squash, pastinak kan også bruges.
En håndfuld grønne ærter kan drysses over mosen.
Vil du have en rød rodfrugtmos kan du komme rødbede i.
Glimrende "erstatning" for almindelig kartoffelmos.