500 g røde kartofler skåret i 2 cm. bidder
500 kg blå kartofler skrællede og skåret i 2 cm bidder
½ dl hakket purløg
2 spsk mayonnaise
1 ½ tsk salt
500 g kartofler skrællede og skåret i 2 cm. bidder
¾ dl cremefraiche
1 lille hakket rødløg
2 spsk reven peberrod
1 spsk hvidvinseddike
¼ tsk friskkværnet sort peber
rødkålsblade
Bring kartoflerne i kog med så meget vand, at de er dækket, i en 4 l. gryde over kraftig varme.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i ca. 10 minutter, eller til de er møre.
Hæld vandet fra.
Bland imens løg, cremefraiche, purløg, peberrod, mayonnaise, eddike, salt og peber i en stor skål.
Tilsæt kartoflerne, og bland det hele godt sammen.
Stil salaten i køleskabet indtil serveringen.
Dæk et stort fad med rødkålsblade, og læg kartoffelsalaten ovenpå.