25 g gær
4 dl kærnemælk
2 spsk olie
½ tsk salt
2 dl fuldkornshvedemel
7 dl hvedemel
1 spsk kærnemælk til pensling
1 spsk fuldkornshvedemel til drys
Tag 12 urtepotter (6 cm) frem
Smør urtepotterne med 20 g margarine.
Tænd ovnen på 225ºC.
Smuldr gæren i en skål.
Hæld kærnemælken i en gryde og lun den.
Mærk med en finger om kærnemælken er tilpas lun.
Hæld kærnemælken i skålen og rør godt.
Kom olie og salt i skålen, og rør godt.
Kom fuldkornshvedemelet i skålen og rør.
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Slå og ælt dejen godt.
Ælt dejen færdig på bordet.
Rul dejen til en pølse og del den i 12 stykker.
Form 12 boller og læg en bolle i hver urtepotte.
Læg en plasticpose over pottebrødene og lad dem hæve i 15 minutter.
Pensl pottebrødene med kærnemælk og drys med fuldkornshvedemel.
Bag brødene midt i ovnen i 12-15 minutter.