12 porrer
1 bdt hk. persille
4 blade husblas
1 tsk frisk revet ingefær
revet skal af ½ citron
kinesisk soya
salt
peber
Befri porrerne for rodskive og det groveste af de grønne blade.
Skyl dem grundigt og skær dem i stykker 1 cm. længere end formen.
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Kog porrerne møre i letsaltet vand, tag dem op og lad dem dryppe af på et klæde, mens de holdes varme.
Læg et blad husblas i bunden af formen.
Læg et lag meget varme porrer ovenpå med toppen samme vej.
Krydr med halvdelen af ingefær, citronskal og persille samt salt og peber og en smule soya.
Dæk med endnu et blad husblas og derefter med et lag varme porrer med toppen den anden vej – det giver kønnere skiver. Krydr igen, dæk med husblas og det sidste lag porrer med toppen samme vej som det første.
Læg det sidste blad husblas på toppen, dæk med plastfolie og stil formen i køleskabet natten over under let pres.
Brug en meget skarp kniv uden bølgeskær, når terrinen ved serveringen skal skæres i centimetertykke skiver.
Portionen her rækker til 12 personer, men den kan vanskeligt laves mindre.
Det gør dog heller ikke så meget for den holder sig i flere dage i køleskab og passer også fint til mange andre retter.