100 g margarine
2 dl mælk
1 dl vand
50 g gær
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
1 dl reven parmesanost
ca 500 g hvedemel
1 dl hvedeklid
1 tsk salt
Smelt margarinen i en gryde, Hæld mælk og vand i og lad det blive lunt.
Smuldr gæren i dejfadet, hæld væsken over og rør gæren ud.
Tilsæt oregano, basilikum, reven ost, salt og klid.
Rør hvedemelet i ad et par gange, men hold noget tilbage, så dejen ikke bliver for fast.
Ælt dejen sammen og sæt den til hævning på et lunt sted.
Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem og del den i 7 portioner.
Tril hver portion til en bolle og sæt bollerne tæt sammen i en smurt springform.
Lad brødet efterhæve ca ½ time.
Pensl med lidt vand (eller evt. lidt æg) og sæt det i ovnen ved 200°C i ca 40 min.
Et hjemmebagt franskbrød iblandet parmesanost er dejligt til en portion varm suppe. Dejen formes i mange små boller, der bages til et stort brød - og hver især bryder en bolle af brødet.
Tips: Lad brødet afkøles lidt, inden det tages ud af formen.
Brødet er fryseegnet.