100 g smør
3 dl mælk
50 g gær
8 dl hvedemel
1 tsk salt
1 dl reven parmesanost
1 spsk oregano
smeltet smør til formen
Smelt fedtstoffet, tilsæt mælken og varm det, til det er fingervarmt. Smuldr gæren i en skål og hæld dejvæsken over, rør rundt.
Bland hvedemel, salt, ½ dl parmesanost og ½ spsk oregano.
Kom det i skålen. Arbejd dejen smidig og lad den hæve til dobbelt
størrelse, ca 30 min.
Læg dejen ud på et bord og rul den ud til en længde.
Skær længden i tyve stykker.
Form stykkerne til runde boller og læg 14 af bollerne i 2 rækker i en smurt, aflang form, ca 2 l.
Pensl bollerne med smeltet smør.
Placér resten af bollerne ovenpå i rillen mellem de 2 rækker, pensl med fedtstof og drys resten af osten blandet med resten af oregano over. Dæk det til og lad det hæve i 30-35 min.
Bages ved 200°C i ca 40 min på nederste rille.
Lad brødet køle og vend det ud på en rist.