50 g gær
3 dl mælk
100 g smør
500 g hvedemel
100 g revet parmesan
1 spsk tørret oregano
lidt smør til pensling
Smuldr gæren og rør den ud med lunkent mælk, hvori smørret er smeltet.
Sigt hvedemel og revet parmesan og halvdelen af den knuste oregano i gærblandingen lidt efter lidt.
Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Ælt den sammen igen og del den i 21 stykker, som rulles til boller.
Læg 14 boller i to rækker i en smurt aflang form og pensl med smør. Læg de sidste boller i "rillen" mellem de to nederste rækker.
Pensl igen og drys med resten af oreganoen.
Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter. og bag det i ovnen ved 190ºC i ca. 40 minutter.
Dette brød er fedt i sig selv og behøver ikke smør.
Det skæres ikke i skiver – man brækker af det hele brød ved bordet.