500 gram kogte (nye) kartofler
1 frisk chili
1 rødløg
2 spsk olivenolie
150 gram bacon i skiver
1 spsk finthakket oregano
2 spsk finthakket koriander
1 spsk rødvinseddike
Tænd ovnen.
Rist chilien under grillen til den er helt sort.
Lad den hvile tildækket et par minutter.
Pil rødløget, skær det i skiver.
Pensl det med olivenolie og steg løgskiverne møre under grillen i ca. 10 minutter. Vend dem undervejs.
Steg baconskiverne sprøde på en pande, og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Bræk baconskiverne i mindre stykker.
Skrab skindet af chilien, halver den og kasser frø (eller gem lidt, hvis man kan lide stærk mad).
Snit chilien i tynde strimler.
Skær kartoflerne i skiver eller tern og vend dem med rødløgene, de friskhakkede krydderurter, rødvinseddike og olivenolie.
Krydr med salt og peber og drys med chili og knust bacon.