En enkel og eksotisk salatanretning, der indeholder ingredienser fra flere forskellige kulturer i Asien og Stillehavsområdet, og hvor vægten er lagt på konsistens og smag. Nogle anbefaler at bruge nudler, der skal udblødes i lang tid i koldt vand, men her er den hurtige udgave: disse risnudler er blot blevet overhældt med kogende vand.
4 personer
2 mellemstore auberginer
175 g fine risnudler
8 stjerneanis
ca. 15 g tørrede, sorte kinesiske svampe (8 hele svampe eller 20-30 småstykker)
½ agurk
2 nashi (saftige, japanske pærer)
3 limefrugter
1 stort bdt bredbladet persille
1 tsk sorte sesam- eller nigella-frø (jomfru i det grønne)
Tahini-dressing:
2 spsk tahini-pure (af ristede sesamfrø)
1 ½ dl tyk kokosmælk
4 pressede fed hvidløg
2 spsk lys sojasauce
2 spsk mørk sesamolie
Forvarm en trækulsgrill (Du kan dog også bruge ovngrillen). Skær auberginerne i kvarte på den lange led og grill dem først med kødsiden, derefter med skindsiden opad, til de er sorte, bløde og duftende; det tager ca. 15 min. i alt.
Skær stykkerne i 1 cm store terninger og sæt dem til side. Kom risnudler, stjerneanis og svampe i en ovnfast skål og overhæld det hele med kogende vand. Lad blandingen trække i 8 min. og hæld vandet fra; gem 4 spsk af vandet til dressingen.
Kom de 4 spsk vand i en blender sammen med tahini-pure, kokosmælk, hvidløg, sojasauce og halvdelen af sesamolien, og purer blandingen til skum. Vend forsigtigt de afdryppede nudler i dressingen. Fordel nudlerne på 4 tallerkener og pynt hver portion med en stjerneanis og nogle svampe.
Skær agurken og pærerne i tynde strimler. Rør resten af sesamolien sammen med saften af 2 limefrugter og vend omhyggeligt aubergineterninger, agurke- og pærestrimler i blandingen sammen med friskklippede persilleblade. Fordel blandingen på de 4 portioner nudler og drys dem med sesam- eller nigellafrø.
Skær den sidste limefrugt i 8 både og læg 2 på hver tallerken.