Logo

Niels-Emils tyttebærbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 dl lunkent vand
1 dl knust hvede
1 dl knust rug
3 tsk salt
3 tsk kommen
2 ½ dl tyttebærsyltetøj ikke for sødt
1 ½ dl rosiner
1 dl hørfrø
1 dl hvedeklid
2 pk. tørgær
18 dl hvedemel
5 dl koldt vand

Bland lunkent vand, knust hvede, knust rug, salt, kommen, tytebærsyltetøj, rosiner, hørfrø og hvedeklid i en skål.
Dæk med et klæde og lad det stå natten over.

Bland tørgæren med hvedemelet.
Varm vandet til 50°C og hæld det under omrøring i melblandingen.
Tilsæt dejen fra den første dag og bland det godt.
Du behøver ikke ælte dejen.
Form 3 smalle længder af dejen, læg dem på bagepapir på en plade og
lad dem hæve i ovnen ved 50°C i ca 15 minutter.
Bag brødene ved 225°C i ca. 30 minutter og lad dem køle på en rist
uden dække.

Tips: 1 pakke tørgær svarer til 1 pakke fersk gær.
Tørgær kræver væske med højere varme, ca. 50°C.
Du kan ikke anvende tørgær i kold dejvæske.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her