4 dl lunkent vand
1 dl knust hvede
1 dl knust rug
3 tsk salt
3 tsk kommen
2 ½ dl tyttebærsyltetøj ikke for sødt
1 ½ dl rosiner
1 dl hørfrø
1 dl hvedeklid
2 pk. tørgær
18 dl hvedemel
5 dl koldt vand
Bland lunkent vand, knust hvede, knust rug, salt, kommen, tytebærsyltetøj, rosiner, hørfrø og hvedeklid i en skål.
Dæk med et klæde og lad det stå natten over.
Bland tørgæren med hvedemelet.
Varm vandet til 50°C og hæld det under omrøring i melblandingen.
Tilsæt dejen fra den første dag og bland det godt.
Du behøver ikke ælte dejen.
Form 3 smalle længder af dejen, læg dem på bagepapir på en plade og
lad dem hæve i ovnen ved 50°C i ca 15 minutter.
Bag brødene ved 225°C i ca. 30 minutter og lad dem køle på en rist
uden dække.
Tips: 1 pakke tørgær svarer til 1 pakke fersk gær.
Tørgær kræver væske med højere varme, ca. 50°C.
Du kan ikke anvende tørgær i kold dejvæske.