Logo

Nice-salat - salade nicoise - la salada nissarda

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 solmodne tomater
1 fed hvidløg ( halveret )
1 lille agurk ( skrællet )
150 g udblødte hestebønner
2 små grønne peberfrugter i ringe
4 forårsløg i ringe
2 hårdkogte æg
8 ansjosfileter
24 sorte oliven
Dressing:
4 basilikumblade i småstykker
4 spsk olivenolie
Salt - peber

Udblød bønnerne et døgn i forvejen.
Gnub salatskålens inderside grundigt med hvidløget.
Skær tomaterne i kvarter og dræn dem - evt. salte dem let.
Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i skiver.
Fjern peberfrugternes stilk og frugtstol, og skær dem i ringe.
Skær forårsløgene i ringe. Dup ansjosfileterne for lage.
Arrangér ingredienserne lagvis.
Slut af med de halverede æg og ansjoserne i korsform.
Drys oliven over.
Hæld dressingen over og servér salaten kold med flûtes og rosévin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.882 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1355213-01-2023 00:07:24 Mikkel
Ps. Et tricks jeg lærte af min x-kæreste der er kok: almindelig supermarked dåsetun i olie ,som er det der normalt bliver brugt, bliver så meget bedre hvis al væde hældes fra og det næsten åbne låg presse lidt så det sidste væde løber fra. tunen tilsættes nu saft af en halv citron og hviler 10-15 min. hvorefter der fyldes op med god olivenolie der også skal trække endnu 10-15 minutter til det meste er absorberet. det forbedre smagen af tunen markant.
1355012-01-2023 22:32:47 Mikkel
Sidste kommentar: udover æg, for man meget ofte serveret Tun til Nicoisesalaten.
1354912-01-2023 22:24:05 Mikkel
I Frankrig har jeg fået variationer af salaten, med små blomkålsbuketter, æble, meget små firkanter af rå gulerod og blegselleri, og en mere moderne udgave med små papaya tern. Prikken over i'et er tørristede pinje kerner eller groft knust valnød der drysses over salaten inden den vendes.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her