6 solmodne tomater
1 fed hvidløg ( halveret )
1 lille agurk ( skrællet )
150 g udblødte hestebønner
2 små grønne peberfrugter i ringe
4 forårsløg i ringe
2 hårdkogte æg
8 ansjosfileter
24 sorte oliven
Dressing:
4 basilikumblade i småstykker
4 spsk olivenolie
Salt - peber
Udblød bønnerne et døgn i forvejen.
Gnub salatskålens inderside grundigt med hvidløget.
Skær tomaterne i kvarter og dræn dem - evt. salte dem let.
Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i skiver.
Fjern peberfrugternes stilk og frugtstol, og skær dem i ringe.
Skær forårsløgene i ringe. Dup ansjosfileterne for lage.
Arrangér ingredienserne lagvis.
Slut af med de halverede æg og ansjoserne i korsform.
Drys oliven over.
Hæld dressingen over og servér salaten kold med flûtes og rosévin.