500 g okseklump
4 spsk vand
3 spsk citronsaft
2 spsk citrongræs (kun den hvide del) finthakket.
1 spsk fishsauce
1 løg fintskåret
2 spsk frisk koriander hakket
1 spsk frisk mynte hakket
2 agurker hakkede
½ kinakålhoved skåret i strimler
Grillsteg bøffen 3 minutter på hver side eller indtil den er letstegt.
Tag den af grillen, dæk den til og lad den hvile i 5 minutter.
Skær bøffen ud i strimler på 5 mm med en skarp kniv.
Opvarm vandet i en wok og kog oksekødet under låg i 2 minutter.
Det må endelig ikke få for meget.
Tag wokken af blusset og hæld kød og vand over i en skål.
Tilsæt citronsaft, citrongræs, fiskesauce, løg, koriander og mynte til kødet og bland det godt.
Dæk det til og stil det i køleskabet. Lad kødet marinere i 2 timer.
Rør agurk i.
Server oksekødssalaten på et underlag af strimlet kinakål, evt. pyntet med mynteblade.
Tips: Man kan marinere kødet natten over og tilsætte agurk lige inden det serveres.