4 Personer
500 g okseklump
4 spsk vand
3 spsk citronsaft
2 spsk citrongræs (kun den hvide del), finthakket.
1 spsk fishsauce
1 løg, fintskåret
2 spsk frisk koriander, hakket
1 spsk frisk mynte, hakket
2 agurker, hakkede
½ kinakålhoved, skåret i strimler
Grillsteg bøffen 3 minutter på hver side eller indtil den er letstegt. Tag den af grillen, dæk den til og lad den hvile i 5 minutter. Skær bøffen ud i strimler på 5 mm med en skarp kniv. Opvarm vandet i en wok og kog oksekødet under låg i 2 minutter. Det må endelig ikke få for meget. Tag wokken af blusset og hæld kød og vand over i en skål. Tilsæt citronsaft, citrongræs, fiskesauce, løg, koriander og mynte til kødet og bland det godt.
Dæk det til og stil det i køleskabet. Lad kødet marinere i 2 timer. Rør agurk i.
Server oksekødssalaten på et underlag af strimlet kinakål, evt. pyntet med mynteblade.
Kokkens notater:
Tip: Man kan marinere kødet natten over og tilsætte agurk lige inden det serveres.