600 gram kartofler
1 bundt radiser
½ dl hakket persille
½ dl snittet purløg
½ dl hakket dild
1 rødløg
1 skalotteløg
1 dl olivenolie
1 dl hvidvinseddike
1 dl vand
Salt gerne læsøsalt
Kartoflerne skrabes og koger ca. 20 minutter til de er møre.
Hvis du er usikker på om kartoflerne er kogte, kan du tjekke det ved at prikke i dem med en gaffel, og hvis gaflen slipper kartoflen let, er de færdige.
Vandet hældes fra kartoflerne, og de stilles til afkøling.
Radisserne skylles, renses og skæres i skiver.
Løgene pilles og skæres i tern.
Persille, purløg og dild skylles, snittes fint og kommes i en skål.
Olie, vand og eddike røres sammen og hældes i.
Der krydres med salt og peber.
De afkølede kartofler skæres i skiver og blandes med løgene og radiserne.
Marinaden hældes over kartoffelsalaten, og trækker i køleskab i ca. en time før den serveres.
Tips:
Krydderurterne kan erstattes med frisk salvie, oregano og basilikum.