4 store tomater
3 spsk oliven olie
¼ kop frisk koriander
¼ kop frisk basilikum
2-3 fed hvidløg
1 tsk dulse flager (kan ikke købes i Danmark. Prøv med nori klippet i småstykker)
1 tsk malet spidskommen
2 tsk malet hørfrø
4 oliven uden sten
1 dadel uden sten
1-2 tsk havsalt
Skær tomaterne i skiver og kom dem i et viskestykke. Viskestykket kommes i en si, som anbringes oven på en skål. Væden fra tomaterne drypper ned i skålen og kan drikkes eller gemmes til en anden opskrift. Dræn tomaterne i en ½ til 1 time.
Når tomaterne har dryppet færdigt blender du alle ingredienserne til en ensartet masse.
Det er bedst at vente en time eller mere med at servére den, så smagen får lov til at sætte sig. Der bliver 3 kopper.
Servéres over rå pasta, som tyk salat dressing eller tilsæt tomat-både og det er en kraftig tomatsuppe.