2 artiskokker (friske)
vand, salt, citronsaft
Lidt olivenolie og lidt valnøddeolie
noget mindre balsamico
en lille håndfund frisk koriander
1 fed hvidløg
måske lidt salt
Skær stilken af artiskokkerne, kom dem i en gryde og tilsæt kogende vand, så det næsten dækker. Tilsæt lidt salt og lidt citronsaft. Lad artiskokkerne koge ca. 40 min., så man let kan løsne dens blade. Lad dem kølne lidt af og skrab bladene fri for kød. Gem kødet og kasser bladene. Fjern skægget og del bunden i lidt grove stykker. Muligvis skal du kassere lidt mere stilk. Bland olier og balsamico. Tilsæt presset hvidløg, hakket koriander og evt. lidt salt. Det er vigtigt at smage dressingen til: Den SKAL smage af valnød, koriander og hvidløg. Kødet (bladskrab og bund) blandes med marinaden og skal stå og trække et par timer, men kan også laves dagen i forvejen.
Serveres med brød - evt. ristet brød eller som tilbehør.